KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJA 1%-ÁVAL EGYESÜLETÜNKET TÁMOGATTA.
KÉRJÜK, TEGYE EZT JÖVŐRE IS.

ADÓSZÁM:
18486025-1-07

Röviden rólunk

Egyesületünk azzal a céllal jött létre, hogy a lakótelepen élő természetjárást kedvelő emberek, családok részére szervezett túrákat, kirándulásokat biztosítson.

Támogatóink

KINCSESBÁNYA Teljesítménytúrák

2019.01.26. szombat

A székesfehérvári Vízivárosi LSE 12. alkalommal rendezi meg a KINCSESBÁNYA 10, 20, 30 elnevezésű teljesítménytúráját. A rajt és cél helye a Fejér megyei Kincsesbányai Általános Iskola. A Keleti-Bakony erdeinek és épített értékeinek megismerésére legjobb alkalomként kínálkozik a hagyományos január végi túránk. A résztvevők amellett, hogy végig sétálnak a Bakony egyik legszebb szurdok völgyén, a Gaja-völgyön, érintik még a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt, illetve víztározót, valamint felkapaszkodnak a bodajki kálváriadombra is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Móri-árokra és a Vértesre. A szervezők a célban meleg teával, szendviccsel, az ellenőrzőpontokon frissítővel és jó kedvvel várják a túrázókat. 2018-ban, a Keleti-Bakony legnépszerűbb teljesítménytúrája szeretettel várja az ÉDK, illetve az IVV túra résztvevőit!

 

Rendezőség elérhetősége:

Kusztor Attila                                                         Durmitsné Baics Rózsa

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                           Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 (20) 323-6636                                  Telefon: 06 (30) 648-8241

A túra információi elérhetők a tturak.hu oldalon is, az alábbi linkre kattintva: https://tturak.hu/hikeOccasion/1693/details

Rajt és cél helye:           Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Kincsesbánya Iskola utca 1.

Nevezés: a helyszínen, a rendezvény napján reggel 7 órától!

 

Útvonal - nevezés

Kincsesbánya 30

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Gányás, Műút, Zseri Vadászház, Pisztrángos-tó, Ádám-Éva fa, Varjúvár, Bodajk-sípálya,  Bodajk, Gaja - vendéglő,  Bodajk - Kálvária, Alba Regia - forrás, Vasutas pihenő, K, Fehérvárcsurgói-kastély, Gátőrház, Kincsesbánya,

Nevezés és rajt: 7:00-9:00 óra

Nevezési díj: 1200 Ft/fő

Táv/szint: 30 km/510 m

Szintidő: 8 óra

 

Kincsesbánya 20

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Gányás, Műút, Zseri Vadászház, Pisztrángos-tó,  K,  Fehérvárcsurgói-kastély, Gátőrház, Kincsesbánya

Nevezés és rajt: 7:00-10:00 óra 

Nevezési díj: 1100 Ft/fő

Táv/szint: 21,2 km/336 m

Szintidő: 6 óra

 

Kincsesbánya 10

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Üdülő, Kincsesbánya

Nevezés és rajt: 7:00-10:00 óra 

Nevezési díj: 1000 Ft/fő

Táv/szint: 8 km/108 m

Szintidő: 3 óra

 

Nevezési kedvezmények mindhárom távon:

         - MTSZ, TTT, ÉDTTSZ tagoknak 100 Ft/fő

         - minden kísérő tanárral érkező általános és középiskolás csoportnak 50 % kedvezményt biztosítunk.

 

Információk minden távhoz:

Gépjárművel parkolni az iskola melletti sportpályáján lehet.

A túra a XIII. Észak-Dunántúli Kupa, IVV és a Fejér Megye Teljesítménytúrázója része.

Saját pohár akció: megkérünk minden kedves túrázó társunkat, hogy a környezetünk kímélése és a hulladék mennyiség csökkentése érdekében saját poharat hozzanak magukkal. Előre is köszönjük az együttműködést!

A túra során fokozott figyelmet szentelj a hulladékok gyűjtésére, azokat az ellenőrzőpontokon, valamint a célban rendszeresített edénybe dobhatod.

Térkép:Keleti-Bakony turistatérképe.

Amennyiben úgy döntesz, hogy feladod a túrát, vagy útközben másik távot választasz az itineren feltüntetett telefonszámon értesítsd a rendezőséget, jelezd a pontőröknek, vagy üzend meg túratársaddal!

A túrán kutyát csak pórázon lehet vezetni.

A téli időjárásnak köszönhetően előfordulhatnak csúszós, veszélyes szakaszok a túrán, ezeken fokozott figyelemmel közlekedj. Ha segítségre van szükséged, hívd a rendezőséget! A túra során a KRESZ gyalogosokra vonatkozó szabályait be kell tartani.

A túrán résztvevők szintidőn kívül, kedvezményes áron vehetnek részt a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély egy órás tárlatvezetésén idegenvezetéssel: 10:30; 11:30; 13:00; 14:00; 15:00 és 16:00 órakor.

A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségre vehet részt!

 

MINDEN KEDVES TÚRÁZÓT SZERETETTEL VÁRUNK!