Kategória: Uncategorised
Találatok: 4773
Nyomtatás

KINCSESBÁNYA TELJESÍTMÉNYTÚRÁK

2022. január 22.

A székesfehérvári Vízivárosi SE 15. alkalommal rendezi meg a KINCSESBÁNYA 10, 20, 30 elnevezésű teljesítménytúráját. A rajt és cél helye a Fejér megyei Kincsesbányai Művelődési Ház. A Keleti-Bakony erdeinek és épített értékeinek megismerésére legjobb alkalomként kínálkozik a hagyományos január végi túránk. A résztvevők amellett, hogy végig sétálnak a Bakony egyik legszebb szurdok völgyén, a Gaja-völgyön, érintik még Károlyi-kilátót, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt, illetve víztározót, valamint felkapaszkodnak a bodajki kálváriadombra is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Móri-árokra és a Vértesre. A szervezők a célban meleg teával, szendviccsel, az ellenőrzőpontokon frissítővel és jó kedvvel várják a túrázókat. 2022-ben, a Keleti-Bakony legnépszerűbb teljesítménytúrája szeretettel várja a Cartographia Kupa, az ÉDK, illetve az IVV túra résztvevőit!

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP

Rendezőség elérhetősége:

Kusztor Attila                                                     Csorvási Róbert

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                              Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 (20) 323-6636                                 Telefon: 06 (20) 568-6809

 

Rajt és cél helye:           Kincsesbánya, Művelődési ház, Iskola utca 4.

Nevezés: a helyszínen, a rendezvény napján reggel 7 órától!

Útvonal

Kincsesbánya 30 

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Üdülő, Gányás, Műút, Pisztrángos-tó, Ádám-Éva fa, Varjúvár, Bodajk-sípálya,  Bodajk, Gaja - vendéglő,  Bodajk - Kálvária, Alba Regia - forrás, Vasutas pihenő, K, Fehérvárcsurgói-kastély,  Kincsesbánya.

Táv/szint: 27 km/491 m

Nevezési díj: 2000 Ft/fő

Térkép weben.

 

Kincsesbánya 20

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Üdülő, Gányás, Műút, Pisztrángos-tó, K, Fehérvárcsurgói-kastély, Kincsesbánya.

Táv/szint: 18,3 km/286 m

Nevezési díj: 1500 Ft/fő

Térkép weben.

 

Kincsesbánya 10

Útvonal: Kincsesbánya, Szeg-hegy, P sáv, KP, Üdülő, Kincsesbánya

Táv/szint: 8 km/108 m

Nevezési díj: 1000 Ft/fő

Térkép weben.

 

Nevezési kedvezmények mindhárom távon: minden kísérő tanárral érkező általános és középiskolás csoportnak 50 % kedvezményt biztosítunk. MTSZ, TTT, ÉDTTSZ tagoknak 100 Ft/fő.

 

 
A Keleti-Bakony erdeinek és épített értékeinek megismerésére legjobb alkalomként kínálkozik a hagyományos év eleji túránk. A teljesítők amellett, hogy végig sétálnak a Bakony egyik legszebb szurdok völgyén, a Gaja-völgyön, érintik még a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt, illetve víztározót, valamint felkapaszkodnak a bodajki kálváriadombra is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Móri-árokra és a Vértesre.

 

Jó túrázást kívánunk!